Een focus op eet- en drinkproblemen en/of slikstoornissen bij jonge kinderen : deglutologie
Binnen het Pedigastroteam kan u bij Prof dr Nathalie Rommel terecht voor advies, ondersteuning en zorg voor uw baby, peuter, kleuter, tiener en puber die moeilijk kan eten of drinken.
Nathalie Rommel werkt als deglutoloog-logopedist reeds 20 jaar met pasgeboren, jonge kinderen en adolescenten met voedings- en eetproblemen. Zij richt zich op ouders en verzorgers die vragen hebben rond de normale eet- en drinkontwikkeling, rond borst- en flesvoeding, lepelvoeding, kauwen en slikken.
Typische knipperlichten voor voedings-en slikproblemen zijn oa frequent hoesten tijdens of na de voeding, weigeren van brokjes, verslikken, lange maaltijden (meer dan een half uur), indruk van pijn bij slikken, gevoel van het voedsel vastzit of dat er resten in de keel zijn na het slikken, speekselvloed, teruggeven van voeding via de mond of de neus, vermijden en weigeren te eten, selectief eten, bewegingen maken tijdens het eten om de voeding door te kunnen slikken, verhoogde irritatie tijdens het eten, vochtige stem tijdens en na het eten, minder hongergevoel, voedselverlies uit de mond.
Samen met u, kijkt zij mee hoe een typische voeding verloopt en zoekt ze naar de reden waarom uw kind moeilijk kan eten. Op basis van deze voedingsobservatie en van de beschikbare wetenschappelijke inzichten rond het voedings-of slikprobleem, zal verder onderzoek gepland en/of een gepaste behandeling worden voorgesteld.
Na haar studies aan KU Leuven en enkele jaren in Australië gewerkt te hebben als wetenschappelijk onderzoeker, werkt Prof Rommel momenteel in hoofdzaak als hoofddocent aan de faculteit Geneeskunde van de KU leuven waar zij programmadirecteur is van de opleiding tot Deglutoloog en waar ze het wetenschappelijk onderzoek leidt rond slikstoornissen over alle levensfasen heen. Zij werkt ook in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg waarbij ze slikdiagnostiek van keel en slokdarm verzorgt aan de hand van videomanometrie.