Lore Aertgeerts

Wie ben ik

Lore Aertgeerts is logopedist-deglutologe en zal binnen het pedigastroteam instaan voor de opvolging en begeleiding van (jonge) kinderen met voedings- en slikproblemen.

In 2018 behaalde Lore haar master in logopedische en audiologische wetenschappen aan KU Leuven. Gezien haar ruime interesse in voedings- en slikproblemen volgde zij nadien de master-na-master in deglutologie, tevens aan de KU Leuven.

Lore deed reeds verschillende ervaringen op binnen het gebied van deglutologie. Zo werkte zij in Sint-Maarten, te Mechelen, reeds als logopedist-deglutologe. Hier stond zij in voor de diagnostiek en behandeling van geriatrische patiënten met slikproblemen. Nadien breidde zij haar kennis verder uit door in UZ Leuven aan de slag te gaan, waar zij tot op heden werkt. Hier kwam ze voor het eerst in aanraking met kinderen met voedingsproblemen. Zij zag hier zowel baby’s als  (jonge) kinderen en adolescenten met verscheidene problematieken zoals prematuur geboren baby’s, anatomische afwijkingen (lip-, kaak- en verhemeltespleet/schisis), reflux, moeilijkheden bij voedingsovergangen, kinderen met langdurige sondevoeding ed.

Voor volgende zaken kan u bij Lore terecht:
– Moeilijkheden bij overgang van borst- naar flesvoeding
– Moeilijkheden bij overgang van fles- naar lepelvoeding
– Moeilijkheden bij overgang van lepelvoeding naar vaste voeding
– Reflux of veelvuldig teruggeven van voeding
– Selectief eten
– Weigeren
– Verslikken
– Orale aversie
– Opstart orale voeding bij sondevoeding

Lore zal samen met u en uw kind kijken wat er moeilijk loopt tijdens de voeding en op basis hiervan een behandelingsplan opstellen.

Praktisch

Indien het gaat om een eerste afspraak: plan indien mogelijk uw eerste afspraak rond het tijdstip van een voedingsmoment van uw kind, zo kan onmiddellijk een voedingsobservatie plaatsvinden.

Gelieve bij een eerste consultatie ook volgende zaken te voorzien:
– Voeding die moeilijk loopt (vloeibaar/lepelvoeding/vaste voeding)
– Voeding die goed loopt (vloeibaar/lepelvoeding/vaste voeding)
– Filmpjes van een typische voeding
– Bij doorverwijzing: voorschrift van doorverwijzende arts
– Klever mutualiteit

Meer info: lore.pedigastro@gmail.com

Urban Clinic Antwerpen:
Oude Leeuwenrui 34B, 2000 Antwerpen

Afspraken:

  • Zaterdag tussen 9u en 16u